Logo

Laser ontharen

Treatment

Laser ontharen

Bij laserontharing worden de haarwortels vernietigd door middel van lichtflitsen. Deze lichtflitsen komen bij de haarwortels via uw pigment. Bij de haarwortel wordt de flits omgezet in warmte. Hierdoor wordt de haarwortel vernietigd.

Laser ontharen
Wij maken, voor het verwijderen van haren, gebruik van de Cynosure Palomar Vectus. Dit is een diode laser met een golflengte van 810 nanometer (nm). Door het hoge vermogen kunnen de dikste en fijnste haren effectiever worden behandeld. Deze laser bied de mogelijkheid om met twee verschillende koppen te werken.

Het gepatenteerde photon recycling proces werkt op basis van “spiegels” in het handstuk die het weerkaatste licht opnieuw opvangen en terugsturen naar het behandelgebied voor een zeer efficiënt gebruik van energie. Hierdoor worden betere resultaten behaald.

Skintel is een extra apparaatje bij deze laser dat het melanine gehalte van de huid kan lezen en geeft dit, met een waarde tussen 1 en 100, door aan de laser. Dit is veel nauwkeuriger dan Fitzpatrick, die slechts 6 schalen kent.

Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren en wordt vervolgens omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje waardoor er geen haar meer kan groeien.

Laseren wordt gedaan met behulp van de diode laser. Dit is een van de beste lasers op het gebied van ontharen. In principe kan elk lichaamsdeel gelaserd worden, mits de haren donker van kleur zijn (bruin of zwart). Wanneer dit niet het geval is kan voor de optie elektrisch epileren worden gekozen.

Het laser ontharen werkt snel en effectief, geheel pijnloos is het echter niet. Doordat veel warmte vrijkomt, kan dit een onprettig gevoel geven. Toch is de behandeling goed vol te houden door het gebruik van een verkoelende gel en de gekoelde laserkop.

De haren mogen vier weken voor de behandeling niet geharst of geëpileerd zijn, wel mogen de haren tot de avond voor de behandeling geschoren worden, dit is nodig voor de behandeling.

Een laser zendt een gebundelde krachtige energiestraal van één golflengte, er gaat geen licht verloren en de effectiviteit is optimaal.

Het licht bij IPL wordt uitgezonden in meerdere golflengtes, net zoals een gewone lamp. Daardoor gaat veel van de effectieve kracht van het licht verloren. De haarzakjes en de haarwortels kunnen, doordat er minder warmte wordt afgegeven door het licht, niet goed vernietigd worden.

Indien de indicatie en uw aanvullende verzekering het toelaat, bestaat de mogelijkheid dat de behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.

Stel je vraag