Logo

Toskani chemische peeling

Treatment

Toskani chemische peeling

Met een chemische peeling zorgen we voor het verbeteren van de huid op zowel het gezicht als het lichaam. Met de toepassing van een hoge concentratie van één of meerdere zuren, zijn peelings gebaseerd op het stimuleren van regeneratie op een versnelde en gecontroleerde manier. Hierdoor wordt de opname van de actieve ingrediënten verbeterd en krijgt de huid een frisse en gezonde uitstraling.
Daarnaast kun je met de specifieke peelingen dieper werken op bepaalde huidindicaties zoals pigmentatie, acné, grove huidstructuur, fijne lijntjes en rimpels.

Een peeling kan gebruikt worden bij de volgende indicaties:
– Actieve acne, vette huid en grove poriën
– Acne littekens
– Littekens
– Zonbeschadigde huid en pigmentvlekken
– Fijne rimpels – anti-aging
– Oppepper behandeling voor iedere huid
– Verhoornde huid

Voor het behalen van een optimaal resultaat wordt bij de Beauty Center Melinda meerdere peelings in een kuurvorm aanbevolen. Afhankelijk van de behandelindicatie worden gemiddeld 3 tot 6 behandelingen met een peeling geadviseerd. De periode tussen de behandelingen kan variëren van 2 tot 4 weken.
Belangrijk is om 2 weken voor, tijdens en 2 weken na de behandelkuur UV straling van de zon en de zonnebank te vermijden. Dit verminderd de kans op het optreden van complicaties. De meeste kuren worden daarom vanaf september tot mei gedaan. De zomerperiode wordt hierdoor vermeden, waarbij de zonkracht hoog kan zijn.
Een enkele behandeling met een peeling kan ook zeker effectief zijn als een oppepper/ voorbereidende behandeling.
Voorafgaand aan de peeling bij Beauty Center Melinda wordt de huid gereinigd en ontvet. Dit is zodat de peeling goed door de huid opgenomen kan worden. Na de reiniging wordt de peeling aangebracht.
U kan, afhankelijk van de sterkte van de peeling, een lichte tot intense prikkeling van de huid ervaren. Zodra de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze soms geneutraliseerd. Neutralisatie is afhankelijk van de soort peeling die is aangebracht. Om uw huid goed te beschermen tegen de UV straling van de zon, wordt ter afsluiting van de behandeling een anti-zonnebrandcrème of anti-zonnebrandpoeder met een SPF aangebracht.
De huid kan direct na de behandeling er rood uitzien. Tevens kan 2 tot 4 dagen na de peeling schilfering optreden, dit kan gemiddeld 3 tot 4 dagen aanhouden. Per soort peeling en huidtype kan de hoeveelheid schilfering verschillen.
Om het beste resultaat uit de behandeling te halen raden wij aan om producten voor thuis te gebruiken van Tebiskin. Dit is een merk dat veilig is om te gebruiken na een behandeling met een peeling. De werkzaamheid van de ingrediënten van Tebiskin zijn wetenschappelijk bewezen.
Erg belangrijk is om de huid tijdens en minimaal 2 weken na de peelingkuur te beschermen met een SPF 30 tot 50. Verder wordt zweten, zware inspanning, hete baden/douches/sauna afgeraden 48 uur na de behandeling. Scrubben en het trekken van schilfertjes dient te worden vermeden na de behandeling.

Stel je vraag