Veel gestelde vragen

Wat u moet weten
Hieronder vind u een aantal van de meest gestelde vragen en hun antwoorden.
Wanneer u een vraag hebt die hieronder niet beantwoord wordt, maak dan gebruik van het formuliertje aan de linkerkant.

Is laserontharen veilig?
Ja! Het LightSheer systeem is na jaren research in 1998 in Amerika op de markt gebracht. Een gerenommeerd bedrijf welke lasers voor vele medische toepassingen maakt. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien.

Doet laserontharen pijn?
Pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen.

Wat mag ik verwachten?
De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment onder aan het haar en alleen haren die in de groeifase zijn en pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn.
De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren dezelfde groeifase heeft bereikt.
De behandeling zelf is niet pijnlijk, hooguit wat irritant. De meeste klanten kunnen de behandeling zeer goed verdragen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
De LightSheer verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Rekent u in ieder geval op 3 tot 8 behandelingen. De eerste drie behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 tot 8 weken plaatsvinden. De (eventuele) volgende behandelingen kunnen wat langere tussentijd nemen.

Voor wie is de behandeling geschikt?
Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren.
Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. De haren mogen niet te dun (licht dons) of te wit zijn. De energie die vrijkomt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haar. Bij licht dons is deze niet aanwezig en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid, neemt de huid soms veel energie op.

Wat gebeurt er na de behandeling?
Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie zal snel weer verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt er een coldpack aangebracht. 1 tot 2 weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien. Als u dit storend vindt, kunt u deze haren scheren. U mag ze ook laten zitten, ze vallen vanzelf wel uit. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor verstoring van pigment, is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypo-pigmentaties optreden. Dit herstelt zich altijd weer.

Zijn de resultaten definitief?
De LightSheer diode laser is de enige laser welke door de FDA (Food and Drug Administration) is goedgekeurd voor de claim: permanente haarreductie. Klinische studies rangschikken de LightSheer als de meest effectieve laser. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (denk maar aan hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen.

Voorbeelden van behandelingsresultaten:

Behandeling foto laser ontharing

Zijn er nog speciale instructies voor na de behandeling?
Er zijn een aantal puntjes waarop moet gelet worden, maar die geen ongemak veroorzaken:

  • Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied, behalve cooling-gel of een zonnebrandcreme met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als u in de zon loopt. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.
  • Niet met het behandelde gebied in de zon, niet op de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 2 weken voor en na de behandeling.
  • 1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen dan geschoren worden, maar dat hoeft niet, want ze vallen vanzelf uit.
  • Tussen de behandelingen in niet harsen of met het pincet uittrekken. Alleen scheren is toegestaan.
  • De huid laten rusten, niet pulken.

Hoe verwijdert de LightSheer diodelaser het haar?
Het licht dat vrijkomt uit de LightSheer laser wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. Het diode-licht dat op een diepte van 810nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haar te raken maar de bloedvaten en weefsels te ontzien. De verhitting van de haarfollikel zorgt voor vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging ervan.