Permanente Make Up

Aanvullende informatie:

Wat is permanente make up
Permanente Make-up is de manier om je wenkbrauwen, eye-liner of lipcontouren altijd perfect bijgewerkt te hebben, je hoeft ze nooit meer bij te kleuren met een potlood. Perfect onder alle omstandigheden, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand. ‘Permanent mooi’, voor twee tot vijf jaar en vaak zelfs nog langer! Permanente make-up ziet er ook zonder verdere make-up heel natuurlijk uit.

Wenkbrauwen permanente make-up
Veel vrouwen verliezen met de jaren steeds meer wenkbrauwhaar. Vooral de staart van de wenkbrauw wordt vaak kaal. Permanente Make-up is natuurlijk een prachtige oplossing. Het resultaat zou nog natuurlijker zijn als er in het kale deel weer haartjes gaan groeien.

Hairstroke wenkbrauwen.
Heeft u nog wenkbrauwen, maar weinig haartjes, dan is alleen 3-D hairstrokes perfect! Met de allernieuwste techniek in Europa, de Hairstroke 3-D, worden de hairstrokes met mesjes ingezet. Dit is absoluut een aanrader. Uw wenkbrauwen zien er 100% echt uit. Eén tot twee verschillende kleuren worden gebruikt voor een zeer natuurlijk resultaat. Hairstrokes kunnen ook uw eigen wenkbrauwen opvullen. Ze doen ze voller lijken op een natuurlijke manier.

Permanente eye liner
Eenmaal een Eye-liner met Permanent Make-up betekent steeds sprekende ogen. Uitermate geschikt voor mensen die een oogpotlood niet kunnen verdragen.

Wat is het verschil met gewoon tatoeëren?
De klassieke methode van PMU (permanente make up) aanbrengen (met naaldje), lijkt qua techniek op tatoeëren. Het enige verschil is dat een tatoeage in het onderhuids bindweefsel wordt geplaatst, waardoor het voor altijd zichtbaar is. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst, waardoor het semi-permanent is. Door onder andere UV-licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid, zal de pigmentatie na één tot twee jaar vervagen.

Hoe permanent zijn hairstrokes eigenlijk?
De klassieke schaduwtechniek kan wel drie jaar blijven zitten, terwijl hairstrokes met een naaldje één tot twee jaar mooi blijven. Hairstrokes 3D (met een mesje) dienen na acht tot twaalf maanden bijgewerkt te worden.

Wat is de hairstroke 3D techniek?
De mesjestechniek is een nieuwe, revolutionaire manier van het verfraaien van wenkbrauwen. Werd permanente make-up voorheen standaard aangebracht met een naaldmodule, voor deze methode wordt enkel een haarscherp mesje en pigment gebruikt. Hiermee worden de ‘haartjes’ een voor een getekend. Ook mogelijk om stukjes wenkbrauw op te vullen. Superfijn en heel natuurlijk.

Hoe lang blijft permanente eyeliner mooi?
In ieder geval langer dan (semi-)permanente wenkbrauwen. Dit heeft vooral te maken met de kleur ‘zwart’. Wel kan de eyeliner op een gegeven moment wat flets worden, waardoor een opfrisbehandeling mogelijk is.

Mag je tijdens zwangerschap behandeld worden?
Dit is sterk af te raden. Om het zekere voor het onzekere te nemen, zal Beauty Center Melinda dan ook niet behandelen zolang u zwanger bent.

Is permanente make-up voor iedereen geschikt?
Helaas niet. Er zijn namelijk bepaalde ziekten of aandoeningen waarbij het af te raden is. Dit geldt voor hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals eczeem, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten en hart- en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden. Twijfelt u, neem dan vooraf contact op met de huisarts of behandelend specialist.

Hoe lang duurt een behandeling?
De eerste behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Voor de nabehandeling wordt een uur ingepland.

Wordt er hygiënisch gewerkt?
Uiteraard. Aan Beauty Center Melinda zijn na een inspectie van de GGD twee vergunningen verleend: voor het gebruik van pigmenteerapparatuur én voor het werken met een mesje (hiervoor zijn twee aparte vergunningen vereist). Hiermee voldoet de praktijk aan strenge voorschriften. Dit betekent dat er veilig wordt gewerkt, waardoor infecties en besmetting met bloedoverdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C en HIV, door onjuist gebruik van apparatuur voorkomen worden. Niet alleen wordt er bij zo’n keuring gekeken of de behandelaar volgens de wet werkt, ook de praktijk zelf moet aan allerlei hygiëvoorschriften voldoen.

Wordt de huid verdoofd?
Ja, dat kan. Als klant dient u zelf voor de verdovende Emla crème te zorgen. Dit is namelijk een geneesmiddel en kan alleen door de huisarts worden voorgeschreven. Sinds 2004 is deze wet van kracht, en de GGD oefent hier controle op uit.

Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen?
Jazeker, dit heeft te maken met de houdbaarheid van de permanente make-up. Bloedverdunnende middelen zoals aspirine, alcohol en drugs kunnen ervoor zorgen dat de huid bloedt tijdens de behandeling, waardoor het pigment slecht pakt en de behandeling weinig resultaat oplevert. Gelieve minstens 24 uur – maar liefst 48 uur – voor de behandeling deze zaken vermijden, dit geldt ook voor alcohol gebruik. Paracetamol mag overigens wel. Gebruikt u andere bloedverdunnende medicijnen? Overleg dit dan vooraf met de huisarts.

Mag je tijdens een behandeling make-up dragen?
Voor eyeliner geldt: geen oogmake-up dragen (dit geldt ook voor lenzen). Komt u voor een wenkbrauw-behandeling en u tekent uw  wenkbrauwen altijd bij met een potlood? Dat is geen probleem, of neem een foto mee waarop uw getekende wenkbrauwen goed zijn te zien.

Doet het pijn?
Daarover zijn de meningen verdeeld! De een vergelijkt het zetten van hairstrokes met het gevoel tijdens epileren. Hetzelfde geldt voor de eyeliner; ook dat wordt verschillende ervaren. Om er zeker van te zijn dat u geen pijn hebt, kun u Emla zalf aan de huisarts vragen (dit is alleen op recept verkrijgbaar).   Neem de tube mee voor tijdens de behandeling.

Is het verstandig om vlak voor een zonvakantie PMU te laten doen?
Nee, in de eerste week na de behandeling mogen de wenkbrauwen/ eyeliner niet in aanraking laten komen met zon, zee en chloorwater.

Hoe verzorg ik mijn wenkbrauwen na de behandeling?
Na de behandeling krijgt u zalf mee waarmee u de wenkbrauwen/ eyeliner met een wattenstaafje insmeert. Twee keer per dag gedurende vijf dagen. Verder: de eerste acht uur na de behandeling geen alcohol of aspirine gebruiken en: gedurende 48 uur de wenkbrauwen en/ of eyeliner niet nat maken, en sauna, zonnebank en zon vermijden.

Wat is een nabehandeling?
Na de eerste keer komt u na minstens vier en maximaal zes weken terug voor een nabehandeling. Deze is bij de prijs inbegrepen. Plekjes waar het pigment minder heeft gepakt worden bijgewerkt en de vorm kan nog worden aangepast. De wenkbrauwen kunnen bijvoorbeeld iets langer worden gemaakt, of breder.

Wat is het nut van de nabehandelingen?
Voor het mooiste resultaat is het beter de permanente make-up in meerdere fasen op te bouwen. Ook omdat een deel van de pigmentatie na de eerste behandeling verdwijnt.

Pakt permanente make-up bij iedereen even goed?
Helaas niet. Doordat permanente make-up in de lederhuid wordt geplaatst, vervaagt het na verloop van tijd. Dit komt doordat de opperhuid zich constant vernieuwt. Vier dagen na de pigmentatie is de huid  lichter doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Sommige mensen hebben amper afstoot, bij anderen is dit meer dan 50 procent. Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken en alcohol- of medicijngebruik. Ook wanneer de huid veel bloed tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed. Over het algemeen is het resultaat na 2 behandelingen goed, maar bij sommige mensen zijn meer behandelingen nodig